Qualcomm breidt IoT Services Suite uit met gespecialiseerde IoT-diensten voor 30 verschillende sectoren.

Qualcomm heeft diens IoT Services Suite uitgebreid met maatwerkversies voor 30 verschillende markten, waaronder luchthavens, detailhandel, magazijnbeheer, bouw (zie foto Qualcomm) en verkeersbeheer. “We halen alle slimmigheden van verschillende ecosysteemleden binnen, voegen dit samen, creëren workflowautomatisering op een privénetwerk en leveren een end-to-end pakket,” stelt Sanjeet Pandit, senior director bij Qualcomm tegen ZDNet.

Qualcomm heeft met de industrieën samengewerkt om de benodigde hardware, software en platforms te identificeren die nodig zijn om IoT-projecten te laten werken. De nieuwe suite biedt vooraf gecertificeerde en geïntegreerde hardware voor elk element van een slimme locatie, evenals een managementdashboard. Zo zijn er tools voor het verbeteren van veiligheid, apparaatbeheer, tracking en zichtbaarheid in materialen en workflows voor de bouwsector.

Meer focus op IoT

Ook kondigde Qualcomm verbeteringen aan voor de IoT Services Suite, speciaal voor overheden en bedrijven zonder grote softwareontwikkelteams. Denk aan drag-and-drop-implementatie met low-code ontwikkeling, geautomatiseerde onboarding en beheer van apparaten, gestroomlijnde apparaatconfiguratie, een aanpasbare gebruikersinterface en een geïntegreerde workflow met standaard operationele procedures.

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf ook al speciale chipsetplatforms voor IoT-toepassingen.