Steve Ballmer, CEO van Microsoft, werd tijdens een speech op een Hongaarse universiteit met eieren bekogeld. De eieren waren afkomstig van een protestant die tegen het contract tussen Microsoft en de Hongaarse regering was.

De Hongaarse student staat op in het publiek en vertelt dan enkele dingen in het Hongaars. Toch begint zijn eerste zin in het Engels waarin hij zegt dat Microsoft belastinggeld heeft gestolen van het Hongaarse volk en het nu onmiddellijk moet teruggeven. Dan werpt hij drie eieren waarna Steve Ballmer dekking zoekt achter een bureau.

Alle drie de eieren raakten het doel niet. In eerste instantie vonden de medestudenten het nog grappig, maar bij het werpen van het tweede ei was de lol er wel vanaf. Na het laatste ei, terwijl Steve Ballmer en Nagy Gyorgy elkaar verward aankijken, werd de student dan ook verteld weg te gaan.

Het contract waartegen werd geprotesteerd stelt dat de Hongaarse overheid software van Microsoft af mag nemen voor 103 miljoen dollar. Echter mag dan geen software van andere bedrijven meer worden afgenomen. De zaak ligt op dit moment bij de mededingingsautoriteit van Hongarije.

Steve Ballmer is overigens niet de eerste die eten naar zijn gezicht gegooid krijgt. Eerder kreeg Bill Gates ook al een taart in zijn gezicht.