1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren kondigde Electronic Arts aan een deal te hebben gesloten met de Amerikaanse Federal Trade Commission waarin staat dat de overname van Take-Two tenminste vertraagd wordt totdat de FTC de gevolgen ervan heeft onderzocht of 45 dagen nadat de overheid de overname goedkeurt.

De laatste keer dat Electronic Arts een deadline voor Take-Two stelde over het wel of niet overnemen was op 19 mei. Toen was het bod twee miljard dollar en werd de deadline uitgesteld tot 16 juni. Nu valt de beslissing waarschijnlijk op zijn vroegst op 18 juli, maar de verwachting is dat EA de dealine daarna weer zal uitstellen.

De Amerikaanse mededingingsautoriteit wil onderzoeken welke gevolgen de overname van Take-Two voor de markt zal hebben en heeft daar meer tijd voor nodig. Vandaar dat EA akkoord is gegaan op 3 juni jongstleden om te wachten met de overname en zo de FTC meer tijd te geven om te onderzoeken. Mocht het onderzoek te lang duren, dan kan 45 dagen nadat de overheid de overname heeft goedgekeurd Take-Two nog steeds door EA worden overgenomen.