1 min

Boston Dynamics heeft een industriële robot voor pakhuisomgevingen op de markt gebracht. Inmiddels is de eerste oplage van de Stretch al uitverkocht.

De Stretch is een dozenverplaatser en is zeer geschikt voor het laden en lossen van vrachtwagens of het verplaatsen van goederen in opslagruimtes. Daarnaast kan de robot worden gebruikt voor het snel samenstellen van bestellingen.

Mobiele oplossing

Het meest opvallende aan Stretch is dat de robottoepassing mobiel is en overal in een opslagruimte actief kan zijn. Andere robots die dozen afhandelen zijn vaak stationair, waardoor het hele werkproces en de infrastructuur moeten worden aangepast. Met Stretch van Boston Dynamics kunnen warehouses de robot inzetten daar waar die nodig is. De bestaande infrastructuur hoeft niet te worden aangepast.

Fysieke eigenschappen

Voor zijn werkzaamheden beschikt de Stretch-robot over een rechthoekige arm met een eveneens rechthoekige ‘greep’ die bestaat uit 50 zuignappen voor het grijpen van dozen en/of andere zaken. De robot is in staat tot 50 kilo op te pakken en te verplaatsen. De ingebouwde batterij geeft de Stretch een onafgebroken werkduur van maximaal 16 uur. De robot oriënteert zich via een aparte mast waarin alle sensortechnologie in verwerkt is.

De Stretch-robot is nu beschikbaar, maar alle units voor 2022 zijn al uitverkocht. Een prijs is niet bekend, daarvoor moeten potentiële klanten contact opnemen met het verkoopteam van fabrikant Boston Dynamics.

Tip: Een robot haalt het beste in magazijnmedewerkers naar boven