1 min

AMD maakt de overname van Pensando bekend. AMD koopt de processorspecilist voor 1,7 miljard euro (1,9 miljard dollar).

Pensando specialiseert in P4 Capri, een programmeerbare processor. In de afgelopen vijf jaar haalde de organisatie meer dan 300 miljoen dollar aan groeigeld op. Klanten gebruiken de programmeerbare processor als alternatief voor cloudcapaciteit. Het model kan overweg met de meeste edge servers. Programmeerbaarheid staat uiteenlopende workloads toe.

AMD ziet een toekomst in de technologie. Vandaag maakt de chipgigant de overname van Pensando bekend. AMD hoopt de overname in het aankomende kwartaal af te ronden. Eerst moeten alle relevante marktautoriteiten akkoord.

Strategie AMD

In februari 2022 maakte AMD de overname van Xilinx bekend. Ook Xilinx specialiseert in programmeerbare processoren. Xilinx en Pensando hebben verschillen, maar komen voor het doel van AMD overeen. De organisatie wil zijn positie op de markt voor programmeerbare processoren versterken.

Nvidia en Intel streven naar hetzelfde doel. Vorige maand maakte Nvidia een AI-processor bekend. Intel interesseert zich met regelmaat in FPGA-specialisten, zoals onderstreept met de eerdere overname van Omnitek.

Tip: Aruba en Pensando ontwikkelen datacenterswitch CX 10000