2min

Tags in dit artikel

,

Hoewel Apple eergisteren weer eens een special event hield stond deze toch in het teken van muziek en was de Mac de grote afwezige. Veel mensen hadden gehoopt op nieuwe MacBooks en MacBook Pro’s. Volgens een recent bericht kunnen we die op 14 oktober alsnog verwachten.

Volgens bronnen die bekend zijn met Apple’s roadmap voor dit najaar kunnen we op 14 oktober nieuwe Mac-notebooks verwachten.

Deze datum past precies in de eerdere berichtgeving dat een refresh van de notebook-lijn gepland staat voor oktober, gevolgd door een refresh van op z’n minst de iMac in november.

De MacBook en de MacBook Pro zijn allebei toe aan een update volgens de Buyer’s Guide van Mac Rumors, een theoretische graadmeter wanneer productupdates verwacht kunnen worden. Hierin wordt bijgehouden hoeveel dagen het iedere keer duurt voor een product een update krijgt en aan de hand daarvan wordt een voorspelling gedaan.

Hoewel de MacBook en MacBook Pro dus allebei toe zijn aan een update, staat volgens de insider ook de MacBook Air, die Apple in januari dit jaar als dunste laptop lanceerde, op de rol voor wijzigingen. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de MacBook Air een nieuwe Intel-processor, maar ook een grotere harde schijf behoort tot de mogelijkheden.

De nieuwe iPod classic, die Apple dinsdag introduceerde, beschikt over een 120 GB harde schijf van dezelfde grootte als ook in de MacBook Air te vinden is. Tot nog toe kon de Air maximaal met een 80 GB harde schijf geleverd worden omdat een grotere harde schijf niet in de dunne behuizing zou passen. Nu de classic een nieuwe grotere harde schijf heeft, ligt het voor de hand dat deze ook zijn weg naar de MacBook Air zal vinden.