2min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren werd er door het EGM (Electronic Gaming Montly) informatie vrijgegeven over Resident Evil 5. Hierin werd verteld waar het spel om draait en tenslotte zijn er ook screenshots van Resident Evil 5 gepubliceerd.

Resident Evil 5 zal voor het grootste gedeelte gaan draaien rondom de persoon Chris Redfield. In Resident Evil 5 kom je erachter wie deze persoon nou echt is en wat hij allemaal uitgevoerd heeft in de afgelopen tien jaar van zijn leven.

Het spel staat niet constant alleen in het teken van Chris Redfield, maar er wordt ook nog aandacht besteed aan andere personen. Zo wordt de relatie tussen Chris en andere karakters beschreven in het spel.

Om het verhaal goed in de game te integreren heeft Capcom ervoor gekozen om gebruik te maken van flashbacks. Deze flashbacks vertellen iets over eerdere gebeurtenissen en zouden het verhaal van Resident Evil 5 duidelijker moeten maken. Het spel zou in vijftien uur uitgespeeld kunnen worden. Acht uur van deze vijftien uur zou echter gebruikt worden voor filmmateriaal.

De BSAA (Bioterrorism Security Assessment) is ook aanwezig in het verhaal van Resident Evil 5 en Chris Redfield zal hiermee te maken krijgen, waardoor de nodige informatie van het verhaal in het spel naar boven zal komen drijven.

De karakters Wesker en Sherry Birkin zullen weer terugkomen in Resident Evil 5, maar er zijn ook een aantal karakters die niet meer terugkomen in Resident Evil 5. Zo zouden Jill, Claire, Billy, Barry en Leon geschrapt zijn in Resident Evil 5.

De screenshots van Resident Evil 5 zijn hier, hier, hier en hier te vinden.