Uit een onderzoek van Coleman Parkes blijkt dat Nederlandse ICT-consultants minder lang bij een bedrijf werken dan in de rest van Europa.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van consultancybureau Avanade. Dit bedrijf is namelijk benieuwd naar de reden dat consultants bij een bedrijf gaan werken, maar nog belangrijker, waarom ze bij een bedrijf weggaan. Voor dit onderzoek zijn 825 consultants uit West-Europa ondervraagd. Hiervan kwamen er 103 uit Nederland en werden er 17 Europese consultancybureaus bij betrokken.

Gemiddeld werkt een ICT-consultant in Europa 5,8 jaar voor dezelfde werkgever. In Nederland ligt dat gemiddelde lager, namelijk op 4,9 jaar. Een verschil is te zien in de reden waarom iemand bij een bedrijf gaat werken. Nederlanders kijken volgens het onderzoek helemaal niet naar de reputatie van een bedrijf, maar meer naar de doorgroeimogelijkheden.

Vooral doorgroeimogelijkheden op het gebied van salaris is bij Nederlandse consultants een reden om bij een bedrijf te gaan werken. Ook aan een goede werkomgeving en innovatie binnen het bedrijf hechten Nederlandse consultants veel waarde.