1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Spansion wil ervoor zorgen dat verkoop in de Verenigde Staten van iPod’s, BlackBerry’s en andere apparaten welke gebruik maken van de geheugenchips ontwikkeld door Samsung Electronics gestopt wordt. Dit omdat deze patenten schenden welke Spansion in haar bezit heeft.

Spansion is het derde grootste bedrijf in de wereld dat flash geheugenchips ontwikkelt. Zij heeft nu het Zuid Koreaanse bedrijf Samsung Electronics aangeklaagd doordat zij beweert dat "100 miljoen mp3-spelers, telefoons, digitale camera’s en elektronische apparaten" welke voorzien zijn van het flashgeheugen gemaakt door Samsung de Spansion patentrechten schenden. Spansion claimt dat Samsung voor 30 miljard dollar aan producten heeft verkocht in de afgelopen vijf jaar welke de patenten van Spansion gebruiken.

Robert Melendres, algemeen adviseur van Spansion, heeft in een verklaring laten weten dat de patenten waar zij over spreekt van groot belang zijn voor de werking van het flashgeheugen.

Het bedrijf vraagt nu vergoedingen via de gerechtelijke weg en vraagt tevens om een halt op de verkopen van de producten in de Verenigde Staten welke gebruik maken van de desbetreffende technologie.