1 min

Siemens en Nvidia slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een industrieel metaverse. Deze virtuele omgeving moet bedrijven helpen met het verlagen van de kosten voor het draaien van fabrieken en gebouwen. Ook moet de technologie helpen bij productontwikkeling.

De nieuwe samenwerking is gericht op de ontwikkeling van een industriële metaverse-omgeving. Daarnaast gaan beide partijen zich richten op het ontwikkelen van AI-gebaseerde digitale twin-technologie. Beide toepassingen moeten volgens Siemens en Nvidia industriële automatisering naar een hoger niveau brengen.

Koppeling Xcelerator-platform met Nvidia Omniverse

Als eerste stap wordt Siemens Xcelerator gekoppeld aan Nvidia Omniverse, het 3D-ontwerp- en samenwerkingsplatform van Nvidia. Het Xcelerator-platform van Siemens verbindt mechanische, elektrische en software-omgevingen voor producten en productieprocessen. Dit maakt een betere samensmelting van IT en OT mogelijk, aldus Siemens.

Industrieel metaverse

Deze koppeling moet een industrieel metaverse gaan opleveren. Dit metaverse bestaat uit natuurkundige digitale modellen van Siemens en real-time AI van Nvidia. Het bijbehorende ecosysteem van partners moet aan deze virtuele omgeving diverse productiviteit en processen toevoegen. Hierdoor kunnen bedrijven op basis van meer vertrouwen sneller beslissingen nemen.

Bedrijven kunnen daarnaast met deze virtuele omgeving digitale twin-omgevingen gebruiken voor meer verbeteringen in productiviteit en processen. Deze digitale twin-omgevingen kunnen bedrijven van iedere omvang gebruiken om bijvoorbeeld innovatieve industriële IoT-oplossingen en -toepassingen ontwikkelen.

Verder krijgen zij met deze modellen direct uitvoerbare inzichten via analytics van de edge of vanuit de cloud. Op deze manier kunnen zij visuele, rijke en diepgaande simulaties uitvoeren en toegankelijker maken.

Tip: Siemens koopt Brightly Software voor 1,49 miljard euro