2min

De demonstratie van de Intel Arc A750 GPU stelt teleur. Het model draait prima, maar de prestaties zijn niets om over naar huis te schrijven.

De A750 wordt een van de krachtigste GPU’s in het aanbod van Intel. De releasedatum en specificaties zijn op dit moment onbekend. In een nieuwe demovideo geeft Intel een indruk van het model.

De video vangt aan met Ryan Shrout, marketinghoofd van Intel Graphics and HPC. Shrout draait Cyberpunk 2077 op een desktop met de A750. De kaart bereikt iets minder dan 60 frames per seconde. Het spel draait op hoge instellingen en een resolutie van 2560×1440.

Zestig frames per seconde is niet niks, maar we verwachten meer van het model dat het opneemt tegen Nvidia en AMD. De video vervolgt met een benchmark. De A750 presteert 1,06 tot 1,15 keer sneller dan de Nvidia RTX 3060 in Cyberpunk 2077, F1 2021, Control, Borderlands 3 en Fortnite.

Te vroeg

Shrout benadrukt dat “de prestaties van Arc er niet in alle games zo uit zullen zien”, maar beschrijft de test als “een goed beeld van waar Arc toe in staat is”. Het is onmogelijk om de GPU te beoordelen totdat de benchmarks van derden beschikbaar zijn.

Op dit moment lijkt het model niet te kunnen concurreren met de volgende generatie van Nvidia en AMD. Toch kan de daadwerkelijke release alle kanten op. We verwachten het debuut voor het einde van de zomer.

Tip: Intel verhoogt prijzen van processors