2min

Tags in dit artikel

, ,

Intel heeft de Arc Pro A60 en Pro 60M-GPU’s aangekondigd. De nieuwe grafische kaarten voor werkstations betekenen een aanzienlijke stap omhoog ten opzichte van het huidige Arc-aanbod, belooft Intel.

Deze week introduceerde Intel de Arc Pro A60 en Pro A60M. De nieuwe producten zijn een belangrijke stap vooruit in de prestaties van de Intel Arc Pro-familie. Daarnaast zijn ze volgens Intel “zorgvuldig ontworpen voor professionele gebruikers van werkstations”.

De nieuwe kaarten kunnen worden geleverd met tot 12GB aan videogeheugen (VRAM). Daarnaast ondersteunen ze tot vier beeldschermen met ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision, aldus het bedrijf.

Tot twee keer betere prestaties

Intel Arc Pro A-serie grafische kaarten bieden een krachtige nieuwe optie in de GPU-ruimte voor werkstations, claimt Intel. Vergeleken met bestaande Intel Arc Pro producten, bieden de Intel Arc Pro A60 en A60M het dubbele aantal PCIe lanes (16), het dubbele aan geheugenbandbreedte (384 gigabytes per seconde), het dubbele aantal AI Xe Matrix Extensions (XMX) engines (256) en het dubbele aantal ray tracing units (16).

De GPU’s hebben ook volledige ondersteuning voor het coderen en decoderen van media, inclusief AV1. “Dit maakt Intel Arc Pro GPU’s ideaal voor computerondersteund ontwerpen en modelleren (CAD/CAM), AI-inferentietaken en mediaverwerking in speciale zakelijke omgevingen”, aldus het bedrijf.

Ondersteuning voor high-end engineering en design toepassingen

Intel bevestigt dat de Arc Pro GPU’s elk kwartaal zullen worden ondersteund door driver releases voor regelmatige prestatie-optimalisaties. Ze zijn ISV-gecertificeerd door toonaangevende werkstationapplicaties die worden gebruikt binnen de architectuur-, engineering- en constructie-, en ontwerp- en productie-industrie. Als voorbeelden noemt Intel Autodesk’s 3ds Max, AutoCAD en Maya.

Intel’s nieuwe workstation GPU’s zijn ook geoptimaliseerd voor media en entertainment toepassingen zoals Blender en draaien rendering en ray tracing bibliotheken in de Intel oneAPI Rendering Toolkit om de creatie van high-performance, high-fidelity visuele ervaringen op schaal mogelijk te maken.

Intel zegt dat de Arc Pro A60 GPU voor werkstationdesktops de komende weken verkrijgbaar zal zijn bij geautoriseerde Intel-distributeurs, terwijl de Intel Arc Pro A60M GPU voor mobiele systemen de komende maanden verkrijgbaar zal zijn bij partners van original equipment manufacturers (OEM).

Lees ook: Intel annuleert Data Center GPU Max 1350, komt wel met Max 1450