min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een reorganisatie bij Ordina zal ervoor zorgen dat zo’n 350 werknemers hun baan verliezen. Deze reorganisatie is nodig om het rendement te verbeteren.

Ordina gaf tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers al aan het rendement te willen verbeteren met tien miljoen euro per jaar. Hier komt het bedrijf nu op terug aangezien onder andere de kredietcrisis ervoor heeft gezorgd dat het slechter gaat met de markt. Om daar financieel niks van te merken heeft Ordina de rendementsverbetering verhoogt naar 25 miljoen euro.

Het doorvoeren van deze reorganisatie zal tussen de 20 en 25 miljoen euro kosten. Dit zal dan ook te zien zijn in de cijfers van 2008. Ordina verwacht echter in 2009 al op een rendementsverbetering van 15 miljoen euro en in 2010 moet dit zo’n 25 miljoen euro zijn.

De reorganisatie zorgt er echter wel voor dat 350 werknemers hun baan verliezen. Deze zullen in de loop van volgend jaar op zoek moeten naar een nieuwe baan. Ordina is al in overleg met de ondernemingsraad over de details.