1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ordina heeft vandaag de jaarcijfers van 2008 bekend gemaakt. Uit deze cijfers blijkt dat het bedrijf maar liefst een verlies heeft geleden van 81,1 miljoen euro.

Eén van de oorzaken van dit verlies is de beëindiging van de BPO-activiteiten. Alle aandelen in de divisie Business Process Outsourcing zullen verkocht worden wat resulteert in een waardevermindering van Ordina. Daarnaast heeft Ordina veel klanten in de financiële sector. Door de kredietcrisis loopt het bedrijf hier ook veel geld mis. "Enerzijds zijn onze verwachtingen op het gebied van business process outsourcing niet uitgekomen. Tegelijkertijd zijn we opnieuw gegroeid in de voor ons belangrijke markten, zowel in Nederland als België", aldus algemeen directeur Ronald Kasteel.

Er is ook een lichtpuntje voor het bedrijf. De omzet steeg namelijk wel met vijf procent naar 696.5 miljoen euro. 362,9 miljoen euro van deze omzet komt uit de ICT-divisie. Om het nettoverlies te verminderen is het bedrijf aan het reorganiseren. Dit kost 350 mensen hun baan, het gaat hier vooral om externen. De reorganisatie kost zo’n 19,3 miljoen euro, maar dit moet in 2010 weer 25 miljoen euro opleveren.