2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft zondag aangegeven te willen starten met het opleiden van twee miljoen Amerikanen. Het bedrijf heeft aangegeven dat het opleidingsprogramma vrij breed geïntroduceerd wordt, zowel mensen met kennis van computers, als mensen zonder kennis, kunnen meedoen.

De opleiding wordt in diverse fases aangeboden, over een tijdsbestek van drie jaar. Men onderscheidt de diverse fases van elkaar op geografisch gebied en begint bij Washington. Microsoft heeft verder een website vrijgegeven waar mensen veel informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld over ‘normaal’ computergebruik of hoe ze een e-mail kunnen opstellen. Het project van Microsoft draagt de naam ‘Elevate America’.

"Miljoenen mensen hebben onvoldoende kennis van computers. Met Elevate America willen we mensen de vaardigheden meegeven die ze nodig hebben om door te kunnen", aldus Pamela Passman, een Microsoft-medewerker. Het opleidingsprogramma van Microsoft komt hiermee beschikbaar in een tijd van economische crisis. Microsoft heeft overigens ook te lijden onder deze crisis en heeft ook al enkele ontslagen aangekondigd. Microsoft is voor dit opleidingsprogramma de samenwerking met lokale en nationale overheden aangegaan.

"Zowel lokale als nationale overheden zijn bezig om een economische groei te stimuleren. Hierin speelt de particuliere sector een grote rol", aldus Chris Gregoire, een ambtenaar bij de staat Washington. "Wij zijn blij dat we Microsofts trainingprogramma als eerst mogen aanbieden aan onze inwoners."

Het is nog niet duidelijk hoeveel het programma Microsoft gaat kosten. "De totale kosten kunnen moeilijk bepaald worden, die zijn afhankelijk van het aantal mensen die deel willen nemen aan het opleidingsprogramma. We zijn tevens geld kwijt aan het leveren van de software, benodigd voor de opleidingsdiensten", aldus een Microsoft-medewerker.