2min

QNAP lanceert de QuCPE-3032 en QuCPE-3034. De netwerkappliances maken het mogelijk om een software-defined wide area network (SD-WAN) naar regionale kantoren uit te breiden.

QNAP ontwikkelt een breed aanbod van netwerkoplossingen. Naast NAS-apparaten levert de organisatie switches, access points en appliances voor virtuele netwerkfuncties (VNF’s), waaronder de nieuwe QuCPE-3032 en QuCPE-3034.

Traditionele netwerken gebruiken een afzonderlijk apparaat voor elke netwerkfunctie, waaronder firewalls, switches, routers, VPN’s en load balancers. De QuCPE-3032 en QuCPE-3034 bieden meerdere netwerkfuncties in een enkel apparaat.

De modellen bestaan uit een processor, DDR4-geheugen, GbE-ingangen, RJ45-ingangen en USB-ingangen. De Application Store van QNAP maakt het mogelijk om netwerkfuncties te installeren en uit te voeren. Beide modellen draaien op QNE, het besturingssysteem van QNAP.

SD-WAN

QNAP ontwierp de apparaten voor midden- en kleinbedrijven. De organisatie adviseert klanten om de modellen te gebruiken in combinatie met de QuCPE-7012, een eerder geïntroduceerde appliance. Ook dit model maakt het mogelijk om virtuele netwerkfuncties uit te voeren. De QuCPE-7012 heeft een snellere processor en meer werkgeheugen dan de QuCPE-3032 en QuCPE-3034. Vandaar is de QuCPE-7012 volgens QNAP geschikt voor hoofdkantoren, terwijl de QuCPE-3032 en QuCPE-3034 ideaal zijn voor regionale kantoren

Alle drie de modellen worden geleverd met een integratie van QuWAN, een beheeroplossing voor software-defined wide area networks (SD-WAN’s). De integratie maakt het mogelijk om een SD-WAN te creëren met meerdere QuCPE-apparaten. “Kleine bedrijven kunnen flexibel een netwerkinfrastructuur voor meerdere locaties bouwen door een QuCPE serie 7 in hun hoofdkantoor te implementeren en een betaalbare QuCPE serie 3 in hun vestigingen en werkplekken”, vertelde Titan Hsieh, productmanager bij QNAP.

De QuCPE-3032 en QuCPE-3034 zijn direct beschikbaar. De QuCPE-3034 heeft een snellere processor en meer werkgeheugen dan de QuCPE-3032. QNAP deelde de volledige specificaties op zijn website.

Tip: QNAP op zoek naar de beste strategie voor zakelijke markt