2min

Qnap introduceert de QHora-321 en QHora-322, twee bedrade routers voor software-defined wide area networks (SD-WAN). Na een korte configuratie maken de routers het mogelijk om alle apparaten op een lokaal netwerk met een veilige VPN-verbinding te bereiken.

De routers breiden het bestaande QHora-portfolio uit. Alle routers in het portfolio draaien op QuWAN, het SD-WAN-platform van Qnap. QuWAN stelt gebruikers in staat om routers, VPN-verbindingen en netwerkverkeer vanuit de cloud te beheren.

De VPN-functionaliteit van QuWAN maakt het mogelijk om veilige verbindingen naar een router te configureren, inclusief alle apparaten die met het lokale netwerk van de router zijn verbonden. Zo bieden de routers een eenvoudige manier om externe medewerkers en systemen veilig met NAS-apparaten, pc’s en andere devices op kantoren te verbinden.

Je plaatst een router op de locatie van de apparatuur en configureert de VPN, waarna de apparaten veilig bereikbaar zijn voor thuiswerkers en externe systemen. De nieuwe QHora-321 en QHora-322 zijn de eerste bedrade routers in het portfolio.

QHora-321 en QHora-322

De QHora-321 biedt zes 2.5GbE-poorten en maximaal 700 gelijktijdige VPN-verbindingen. De QHora-322 biedt drie 10GbE-poorten, zes 2.5GBE-poorten en maximaal 1.000 gelijktijdige VPN-verbindingen. Beide modellen draaien op 4GB RAM en een processor met vier cores. De routers zijn direct beschikbaar.

VPN-functionaliteit is slechts een onderdeel van QHora. De routers maken het mogelijk om meerdere netwerksegmenten te configureren. De functie is handig voor IoT-netwerken, aangezien beheerders elk IoT-apparaat op een eigen netwerksegment kunnen indelen om verkeer te optimaliseren.

De routers draaien op QuRouter OS. Het besturingssysteem bevat een webinterface voor algemene beheertaken. Daarnaast biedt elke router in het portfolio een reeks securityfuncties, waaronder L3 firewall, NAT en port forwarding.

Tip: QNAP lanceert QuCPE 3-appliances voor virtuele netwerkfuncties