1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tele2 heeft aangegeven dat het bedrijf deze week een online sollicitatieronde houdt. Tijdens deze sollicitatieronde kan men chatten of webcammen met de werkgevers bij Tele2.

Het is een vrij uniek concept. Mensen houden hun sollicitatiegesprek via het internet, door middel van de computer. Doordat de webcam gebruikt wordt kunnen beide partijen elkaar zien, door middel van een chatapplicatie communiceren ze met elkaar. Verder kan de sollicitant chatten met de manager en met de huidige CEO van Tele2, Henrik Ringmar.

De sollicitatiemogelijkheden zijn zo uitgebreid om te zorgen dat er meer sollicitanten zijn. Als mensen niet eerst naar een locatie moeten, vergroot het de kans dat er meer sollicitanten geïnteresseerd zijn in een gesprek. Tele2 zoekt extra mensen om de organisatie en het bedrijf te laten groeien en evalueren. Men zoekt voornamelijk IT’ers.

"Wanneer je als bedrijf goed wilt presteren in deze huidige economische situatie, dan heb je mensen nodig met inzet, creativiteit en lef," aldus Rem Veen, HR Director van Tele2. "Tegen de trend van markt in heeft Tele2 een enorm goed jaar achter de rug. Wij hebben dus al de juiste mensen aan boord en zijn nu op zoek naar nieuw talent om ook in 2009 verder te kunnen groeien."