2min

Equinix gaat samenwerken met VMware voor een bare-metal optie voor VMware Cloud. De oplossing is vooral geschikt voor klanten die applicaties met hogere prestaties en kostenbesparingen willen uitrollen.

De samenwerking komt erop neer dat de bare metal-as-a-service-oplossing van Equinix Metal wordt gecombineerd met het cloudplatform van VMware. Hiermee wordt een gedistribueerde clouddienst aangeboden waarmee bedrijven hun applicaties met betere prestaties en kostenbesparingen kunnen uitrollen.

De gezamenlijke dienst van VMware Cloud on Equinix Metal zorgt ervoor dat de bestaande VMware-cloudomgevingen van klanten naar zogenoemde gedistribueerde metrolocaties kunnen worden uitgerold. Dit moet bedrijven meer prestaties bieden voor draaien van belangrijke applicaties in edge-omgevingen, onder andere door de zeer lage latency van de Equinix bare-metal oplossing.

Voordelen

Volgens de organisaties genieten bedrijven van meerdere voordelen door de softwaregebaseerde datacenterstack van VMware op bare-metal infrastructuur van Equinix te draaien. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om alle virtualisatie- en cloudoplossingen van VMware te gebruiken terwijl ze van de zeer aanpasbare gedistribueerde serveromgeving van Equinix profiteren. De datacenteraanbieder biedt meer dan 240 datacenters in meer dan 70 van de grootste wereldwijde stedelijke regio’s.

Toepassingen

Equinix en VMware zien verschillende toepassingen voor hun gezamenlijke dienst. Denk aan smart cities, video analytics, game development, real-time financiële transacties, point-of-sale voor de retailsector, IoT en het afhandelen van AI workloads.

Voor het gebruik van VMware Cloud on Equinix Metal moeten klanten eerst een abonnement afsluiten voor VMware Cloud. Ook moeten zij apart de benodigde bare metal-as-a-service capaciteit huren bij Equinix.

Onder de motorkap

VMware Cloud on Equinix Metal wordt onder de motorkap ondersteund met bare-metal servers die draaien op de nieuwste Intel Ice Lake-processors of AMD EPYC-processors. Daarnaast beschikken de servers over vier 25 Gbps NIC’s voor het voorkomen van storingen. Ook moeten deze NIC’s data-intensieve workloads beter ondersteunen.

Daarnaast maakt de oplossing gebruik van Equinix Fabric, een softwaregebaseerde interconnect-omgeving die directe connectiviteit levert naar workloads in public clouds via interconnect-verbindingen als Azure ExpressRoute, AWS Direct Connect en Google Cloud Interconnect.

De interconnect-oplossing van Equinix biedt hoge prestaties met private low-latency verbindingen via een Layer 2-netwerk. Omdat de verbindingen niet via het openbare internet lopen biedt de oplossing meer security en een kleiner aanvalsoppervlak.

Tip: VMware gaat voor SaaS