2min

Lenovo heeft onlangs een breed portfolio van ThinkSystem-servers en ThinkAgile V3 HCI-toepassingen aangekondigd. De oplossingen zijn allemaal gebaseerd op de nieuwe AMD EPYC 4 Genoa-processors. De toepassingen moeten betere prestaties, beheermogelijkheden en energie-efficiëntie opleveren.

De nieuwe servers en HCI-oplossingen vallen onder het eerder aangekondigde Infrastructure Solutions V3-portfolio van de techgigant. Met de toepassingen uit dit hardwareportfolio moeten bedrijven beter in staat zijn om high-performance computing-, AI- en traditionele workloads in omgevingen te draaien, van de edge tot de (multi)cloud. Dit op een slimmere, snellere en efficiëntere manier, aldus Lenovo.

Nieuwe ThinkSystems-servers

De 21 op AMD EYPC 4 gebaseerde ThinkSystem V3-servers moeten klanten vooral meer prestaties en security bieden. De servers ondersteunen tot 96 cores en 6 TB per processor. Dit moet de prestaties van de servers versnellen voor een hele reeks toepassingen voor verschillende bedrijfssectoren. Bijvoorbeeld de financiële sector, de maakindustrie en de retail, aldus de techgigant.

Ook op het gebied van energiezuinigheid moeten deze servers hoge ogen scoren, zo benadrukt Lenovo. In het bijzonder is hiervoor de Lenovo ThinkSystem SD665 V3-server geïntroduceerd. De server gebruikt Neptune Water Cooling-technologie van Lenovo om maar liefst 98 procent van de door de server gegenereerde hitte te absorberen en de energieconsumptie met 40 procent te verlagen.

Daarnaast helpt de Lenovo Neptune Liquid Assisted Cooling-oplossing servergebruikers de koelmogelijkheden voor de processors te verbeteren. Dit is volgens Lenovo vooral handig voor traditionele luchtgekoelde datacenters. Ook zijn de ThinkSystem-servers met AMD EPYC-processors nu voorzien van de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) for Energy Efficiency. Hierin zijn aanpasbare parameters vastgelegd voor de beste prestaties en energie-efficiëntie. Verder maakt de techgigant het mogelijk de CO2-footprint van datacenterhardware te verlagen.

ThinkAgile V3 HCI-toepassingen

Naast servers introduceert Lenovo 14 nieuwe op AMD EPYC 4 gebaseerde ThinkAgile V3 HCI-oplossingen. De ThinkAgile VX-toepassingen zijn volgens de techgigant vooral geschikt voor hybrid cloud- en virtualisatie-oplossingen.

De toepassingen moeten bedrijven betere prestaties, schaalbaarheid en resiliency voor private- en hybrid cloud-omgevingen geven. Ook moeten nieuwe ThinkAgile HX-toepassingen leiden tot eenvoudigere operationele werkzaamheden, hogere dichtheid van workloads, betere dataprotectie en foutloze applicaties in meerdere omgevingen.

Tip: AMD introduceert vierde generatie EPYC ‘Genoa’-processors