1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen week brachten we al het bericht dat Duke Nukem Forever voorlopig van de baan is. 3D Realms kon de rekeningen niet meer betalen en nam daarmee, het nog steeds niet voltooide, Duke Nukem Forever mee het graf in. Er schijnt nu een belangstellende te zijn voor de rechten.

De hoop dat de rechten op Duke Nukem zouden worden opgekocht door een andere uitgeverij speelde al een beetje onder onze leden. Nu blijkt dat uitgeverij Take2-Interactive volgens insiders een bod heeft gedaan van 30 miljoen dollar voor de rechten van Duke Nukem. Het is nog onduidelijk of hier ook het spel Duke Nukem Forever mee aangekocht wordt. Take2-Interactive is al eigenaar van de publicatierechten maar, mist de intellectueel eigendomsrechten.

George Broussard (mede-eigenaar van 3D Realms) heeft het bod echter afgewezen en is op zoek gegaan naar andere manieren om het spel te financieren. Ontwikkelaars als EA, Epic, id Software en zelfs Microsoft hebben een verzoek gekregen om eventuele financiële middelen beschikbaar te stellen om de game af te krijgen. Al zou George Broussard de financiën rond krijgen, dan is nog maar de vraag of Take2-interactive de game gaat uitbrengen.

Veertien jaar na de aankondiging van Duke Nukem Forever is en blijft het dus nog steeds onduidelijk of de game wel of niet gaat komen.