2min

Huawei gaat Partner2Connect helpen om in de komende drie jaar 120 miljoen mensen in afgelegen regio’s te verbinden.

De belofte is een onderdeel van Partner2Connect, een initiatief van de Telecommunication Union (ITU) en Verenigde Naties (VN). Telecombedrijven kunnen sinds oktober 2022 meedoen door een project dat bijdraagt aan wereldwijde connectiviteit te beloven en waar te maken.

De focus ligt op het verbinden van derdewereldlanden en moeilijk bereikbare regio’s, waaronder dunbevolkte gebieden. Inmiddels hebben meer dan 247 instanties projecten belooft met een totale waarde van meer dan 27 miljard euro.

De meest recente belofte komt van Huawei. Voorzitter Liang Hua deelde het nieuws op het 2022 Sustainability Forum. De organisatie belooft om Partner2Connect te helpen bij het verbinden van 120 miljoen mensen in afgelegen regio’s van meer dan 80 landen.

Partner2Connect

Huawei wil op verschillende manieren bijdragen. De organisatie gaat bijvoorbeeld samenwerken met het Cambodjaanse ministerie van Post en Telecommunicatie om in de komende vijf jaar 10.000-opleidingsmogelijkheden te bieden aan IT-professionals.

Aansprakelijkheid is een belangrijk onderdeel van Partner2Connect. Deelnemers zijn verplicht om een belofte af te leggen. Organisaties die hun beloftes niet nakomen lijden gezichtsverlies bij een aantal van de belangrijkste partijen in de wereldwijde telecomindustrie.

Commercieel

Huawei positioneert zichzelf als een maatschappelijk betrokken organisatie. De financiële software van de organisatie wordt onder andere gebruikt om digitale transacties mogelijk te maken voor inwoners van dunbevolkte Afrikaanse regio’s, waar toegang tot bankdiensten schaars is.

Naar eigen zeggen legde Huawei 250.000 kilometer aan glasvezel in Afrika om 30 miljoen huishoudens van breedband te voorzien. Zowel de financiële diensten als netwerkdiensten zijn commercieel. De organisatie verdient goed aan contracten van Afrikaanse overheden.

Tip: GITEX GLOBAL geeft het Midden-Oosten een innovatief gezicht