2min

Vertiv introduceert de Liebert XDU 450 en XDU 1350, twee koelingssystemen voor water en lucht in datacenters.

Beide units zijn ontworpen om serverracks te koelen. De Vertiv Liebert XDU 450 koelt maximaal 450kW en de Vertiv Liebert XDU 1350 koelt maximaal 1368kW.

De systemen maken het mogelijk warmte om af te voeren naar nabije gebouwen, waardoor de energie van serverracks wordt hergebruikt.

Een enkel systeem is twee meter hoog en meer dan een halve meter breed. Organisaties kunnen de modellen direct naast of boven serverracks installeren.

Vertiv Liebert XDU

De units bestaan uit waterleidingen, pompen en een heat exchanger. De modellen zijn geschikt voor twee verschillende koelingsmethoden: direct contact liquid cooling en rear door heat exchange.

In het geval van direct contact liquid cooling draaien serverracks dichtbij een waterbak of waterleidingen. De hitte van de serverracks verwarmt het water, waarna de units van Lieber het water wegpompen, afkoelen en terugpompen.

In het geval van rear door heat exchange hebben de serverracks geen waterbak of waterleidingen. De hitte van de serverracks verwarmt de omringende lucht, waarna de interne waterleidingen van de units de lucht afkoelen.

High-performance workloads

Ondersteuning voor twee koelingsmethoden maakt de systemen geschikt voor diverse datacenters. Liebert ontwierp de modellen als aanvulling op de interne koeling van serverracks.

De organisatie stelt dat steeds meer servers voor high-performance workloads worden ingezet, waaronder machine learning en data analytics. De bestaande koeling van een rack is niet altijd opgewassen tegen de nieuwe rol.

De units maken het mogelijk om het koelingsvermogen van bestaande datacenters uit te breiden. Beheerders kunnen de waterstroom monitoren en alerts instellen voor gebeurtenissen. De systemen zijn vanaf nu beschikbaar.

Tip: Ligt de toekomst van datacenters in zee?