Nieuwe chips Nvidia voor generatief AI-platform in Google Cloud

Nieuwe chips Nvidia voor generatief AI-platform in Google Cloud

Nvidia Inference Platform for Generative AI wordt geïntegreerd in Google Cloud Vertex AI.

Nvidia heeft aangekondigd dat Google Cloud de Nvidia L4 GPU in Google Cloud Vertex AI integreert om “het werk van bedrijven die een snel groeiend aantal generatieve AI-toepassingen bouwen, te versnellen”.

Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia, merkte dinsdag tijdens de Nvidia-ontwikkelaarsconferentie op dat “de toenemende belangstelling voor generatieve AI een golf van bedrijven inspireert om zich tot cloud-based computing te wenden om hun bedrijfsmodellen te ondersteunen”.

“We werken samen met Google Cloud om ervoor te zorgen dat de mogelijkheden die zij nodig hebben gemakkelijk beschikbaar zijn en kunnen helpen de ongelooflijke nieuwe tools en toepassingen die zij zullen creëren, te voeden”, voegde Huang toe.

Generatieve AI kan allerlei soorten data genereren, waaronder audio, code, afbeeldingen, tekst, simulaties, 3D-objecten, video’s, enzovoort. Het laat zich inspireren door bestaande gegevens, maar genereert ook nieuwe en onverwachte output. Het bekendste voorbeeld van generatieve AI is OpenAI’s ChatGPT.

Een nieuw computertijdperk mogelijk maken

De nieuwe samenwerking is gericht op het bouwen van infrastructuur die AI-apps sneller en toegankelijker kan maken voor klanten. Nvidia’s GPU’s maken technologieën als ChatGPT mogelijk. De krachtige Nvidia GPU’s helpen generatieve AI-platforms steeds grotere hoeveelheden trainingsgegevens te verwerken.

Microsoft meldde vorige week bijvoorbeeld dat het tienduizenden Nvidia’s A100 GPU’s in zijn datacenters aaneenrijgt om de computational cloud workload voor OpenAI aan te kunnen.

“Generatieve AI vertegenwoordigt een nieuw computertijdperk – een tijdperk dat vraagt om de snelheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid die we op Google Cloud bieden”, aldus Amin Vahdat, vice president Systems & Services Infrastructure bij Google Cloud.

“Nu onze klanten de mogelijkheden van generatieve AI beginnen te verkennen, zijn we er trots op dat we hen de nieuwste L4 GPU-innovatie van Nvidia kunnen aanbieden als onderdeel van ons workload-geoptimaliseerde Compute Engine-portfolio.”

Google Cloud biedt de computerinfrastructuur voor een grote verscheidenheid aan organisaties met generatieve AI-toepassingen, aldus Nvidia. “Snelle inferentie is de sleutel tot het succesvol draaien van hun toepassingen.”

Tip: Red Hat sluit nieuwe samenwerkingen met Samsung, Nvidia en Arm