1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Glaspoort, een joint venture van KPN en pensioenuitvoerder APG, wordt voor 50 procent eigenaar van GlasDraad. Op den duur bestaat er een mogelijkheid om het glasvezelbedrijf volledig over te nemen.

GlasDraad zegt op de eigen website voor meer dan 30.000 glasvezelaansluitingen in Nederland gezorgd te hebben. Deze verbindingen zijn toegankelijk voor elke provider, iets dat door de gedeeltelijke overname niet verandert. GlasDraad zegt zich te concentreren op gebieden waar andere partijen geen glasvezel aanleggen. Dit doet het sinds 2017.

Samenwerking

Hoewel er een optie klaar ligt om GlasDraad helemaal over te nemen, spreekt Glaspoort eerst over een samenwerking. Momenteel is GlasDraad ook onderdeel van infrastructuurinvesteerder TINC. Het samenwerkingsverband zou volgens Glaspoort moeten profiteren van de expertise die aan beide kanten aanwezig is.

“GlasDraad en Glaspoort liggen qua naam al dicht bij elkaar, maar door deze samenwerking bundelen we ook onze krachten op het gebied van uitrol en dienstenaanbod. We kunnen Nederland nu nog sneller voorzien van razendsnel en duurzaam internet”, stelt Glaspoort-CFO Ferry Niers.

Voor GlasDraad is de partnerkeuze van strategische aard. Directeur Digitale Infrastructuur bij TINC Arnoud de Ridder zegt samen met KPN en APG klaar te zijn voor de investering in de verdere digitalisering van Nederland.

De consolidatie van het Nederlandse glasvezelnetwerk dendert hiermee door. Gisteren meldden we nog dat Open Dutch Fiber Diemenglas overneemt.