KPN neemt glasvezelnetwerken Primevest over

KPN neemt glasvezelnetwerken Primevest over

KPN heeft de glasvezelnetwerken van de private investeringsmaatschappij Primevest Capital Partners overgenomen. Hiermee wil de telecomoperator zijn marktpositie op de nationale glasvezelmarkt verder versterken.

Met de overname van het glasvezelportfolio krijgt KPN in totaal 127.000 op glasvezel aangesloten adressen in Nederland erbij. Het gaat om aangesloten adressen in de grote steden Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. De transactie wordt aan het einde van deze maand afgerond.

Aanvulling op glasvezelnetwerk

Volgens KPN is de overname een welkome aanvulling op het bestaande glasvezelnetwerk van de telecomoperator. Inmiddels is het bedrijf bezig in rap tempo zijn bestaande kopernetwerk te vervangen door glasvezel. Dit is inmiddels voor 4 miljoen adressen gerealiseerd. In totaal wil KPN tegen eind 2026 80 procent van Nederland van glasvezel hebben voorzien.

Daarnaast past de overname van het Primevest Capital Partners-netwerk in de ambitie van KPN om in de grote steden de belangrijkste aanbieder te worden van glasvezel. In veel steden concurreert de telecomoperator met de glasvezelstrategie van T-Mobile.

Een opvallende noot is dat Primevest Capital Partners een belangrijke partner is van T-Mobile. Deze telecomoperator heeft met de private investeerder een overeenkomst, naast ook met Open Dutch Fiber, voor de inkoop van extra glasvezelcapaciteit in de grote steden.

Wat met deze laaste overeenkomst gaat gebeuren is niet bekend. Het glasvezelnetwerk van KPN staat overigens open voor toegang van derden.

Lees ook: T-Mobile en Delta Fiber gaan samen strijd aan met KPN en VodafoneZiggo