Broadcom introduceert WiFi 7 RF front-endmodules

Broadcom introduceert WiFi 7 RF front-endmodules

Broadcom heeft een set van RF frontend-modules, FiFEM-modules, geïntroduceerd die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in WiFi 7-devices. De modules moeten interferentie tussen de frequenties tegen gaan en minder energieverbruik realiseren.

RF-modules vormen een standaardonderdeel van routers, smartphones en andere connected devices. Zij zetten radiosignalen om in elektrische signalen die de ingebouwde processors kunnen begrijpen en omzetten in handelingen.

De nu geïntroduceerde Broadcom FiFiem-modules zijn de eerste RF-modules die de techgigant levert voor WiFi-routers en access points met de nieuwe WiFi 7-standaard. De modules zorgen voor twee belangrijke taken; het tegengaan van interferentie tussen de drie frequentiebanden, de 2,4 GHz, de 5 GHz en de 6 GHz, die de nieuwe WiFi-standaard gebruikt en het verlagen van de energieconsumptie van deze devices.

Minder interferentie

Voor het reduceren van de interferentie tussen de verschillende WiFi 7-frequenties, vooral tussen de 5 en 6 GHz, beschikken de modules over zogenoemde FBAR-filters.

Daarnaast reduceren de modules het hoge energieverbruik dat WiFi 7-devices voor hun frequentiegebruik met zich meebrengen. Volgens Broadcom reduceren de nieuwe RF-modules dit energieverbruik met 40 procent. Dit door een meer efficiënte energieversterker die voor het versterken van de radiosignalen nodig is.

Overige verbeteringen

Andere verbeteringen die de Broadcom RF-modules met zich meebrengen zijn onder meer minder benodigde ruimte op de circuitborden, wat ook betere radiosignalen oplevert.

Broadcom heeft inmiddels de eerste exemplaren van de modules naar geselecteerde klanten gestuurd om te testen.

Luister ook: Techzine Talks: WiFi 7 is een grote stap voorwaarts in connectiviteit