2min

Tags in dit artikel

, , ,

België kent een nieuwe mobiele telecomspeler. Het gaat om de virtuele mobiele operator Undo, die de uitstoot van mobiel gebruik compenseert. Abonnementen starten vanaf 10 euro per maand, waarvoor je 20 GB data in ruil krijgt.

Nieuwe telecomspeler Undo laat gebruikers hun CO2-uitstoot door mobiel gebruik terugdraaien. Klanten beschikken hiervoor over een app die automatisch de uitstoot meet van hun mobiele gebruik. CO2-uitstoot komt vrij bij de fabricage van de smartphone, het opladen van het toestel en tijdens het sms’en, bellen en surfen.

De compensatie verloopt via het planten van bomen. Hiervoor werkt de operator samen met IBI Village in Congo, die voor ieder nieuw abonnement een boom planten. Voor klanten van het duurste abonnement, wordt zelfs iedere maand opnieuw een boom geplant. Klanten kunnen via de app nog andere intiatieven van IBI Village steunen, zoals het verbeteren van de medische zorgen in de gemeenschap tot het voorzien van internetverbindingen in de lokale scholen.

Orange-netwerk aan de basis

Met de nieuwe speler ontstaat geen nieuw mobiel netwerk. Undo is een mobile virtual network operator en huurt dus het netwerk van een concurrent. De concurrent in kwestie is Orange.

Undo biedt drie formules aan. Deze starten vanaf 10 euro per maand, waarvoor klanten 20 GB aan data, 500 belminuten en 100 sms’en krijgen. Bij 20 euro per maand verdubbelt de data-hoeveelheid en wordt bellen onbeperkt mogelijk. Voor 30 euro per maand krijgen klanten 100 GB en zit er geen limiet meer op de andere diensten.

De telecomspeler ziet nieuwe klanten het liefst gebruik maken van eSIM, om de CO2-uitstoot van een fysieke SIM-kaart te vermijden.