1 min

Cegeka breidt uit en neemt CTG over. Zo haalt het bedrijf een adviesbureau in huis dat organisaties ondersteunt tijdens de digitale transformatie.

Aan de financiële zijde van de overname is bekend dat de aandelen van CTG voor 10,50 dollar per aandeel zijn overgenomen. De totale transactie heeft een totale waarde van ongeveer 170 miljoen dollar.

Er wordt verwacht dat de overname goed zal uitpakken voor de toekomstige jaarcijfers van Cegeka. De jaaromzet van 2024 zal volgens de voorspellingen stijgen tot 1,4 miljard euro. Ter vergelijking, Cegeka haalde in 2022 een omzet van 832 miljoen euro, staat in het financiële rapport van de organisatie. Daarnaast groeit het personeelsbestand van Cegeka, tot 9.000 werknemers.

Groei naar wereldspeler

CTG zit met zijn divisies goed verspreid over de wereld. Kantoren zitten verspreid over Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en India. De wereldwijde bediening mag voor Cegeka geen probleem vormen. Het bedrijf groeide door verschillende overnames zelf al uit tot een wereldspeler.

Lees ook: Cegeka koopt Solver Sweden: ‘Scandinavië loopt voor op data en AI’

“We zien deze acquisitie als een volgende stap in de aanhoudende groei van ons bedrijf. We hebben met CTG een partner gevonden die complementariteit biedt met het klanten- en dienstenportfolio van Cegeka. Daarnaast zorgt CTG voor een aanvulling van de aanwezige capaciteiten en kennis binnen Cegeka”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.