Cisco verstevigt mobiele portfolio door overname Wgtwo

Cisco verstevigt mobiele portfolio door overname Wgtwo

Cisco koopt de pionier in een cloud-native platform voor mobiele services, Working Group Two (Wgtwo) voor 136 miljoen euro (150 miljoen dollar) van de Noorse telecomoperator Telenor. De technologie moet het Cisco Mobility Services-platform een flinke boost geven.

Wgtwo is in 2013 binnen Telenor opgezette ontwikkelingsgroep voor het bouwen van mobiele oplossingen op mobiele netwerken. Daarnaast richtte het zich op het programmeerbaar maken van het mobiele core-netwerk om als innovatieplatform te kunnen fungeren.

In 2017 werd Wgtwo geprivatiseerd met de Noorse telecomoperator als grootaandeelhouder. Uiteindelijk leidden de ontwikkelingen tot een cloudgebaseerd mobile core-platform voor telecomoperators. Nu wordt de mobile core-specialist dus voor 136 miljoen euro  verkocht aan het grotere Cisco.

Impuls voor Cisco Mobility Services-platform

Met de overname van Wgtwo wil Cisco zijn mobiele portfolio verder verstevigen. Volgens de netwerkgigant moet de overname een ‘turboboost’ geven aan zijn eerder dit jaar gelanceerde Cisco Mobility Services-platform.

Het Cisco Mobility Services-platform biedt klanten een full-stack aan ondersteuning voor het bouwen, beheren en leveren van nieuwe mobiele diensten over de hele wereld. Het Wgtwo-platform moet hiervoor de nodige playbooks en operating-modellen gaan leveren. Dit met het doel mobiele netwerkarchitectuur zodanig te versimpelen om uiteindelijk radicale en innovatieve mobiele diensten te kunnen leveren.

Uitrol edge-diensten

Meer specifiek moet het Wgtwo-platform, samen met het Cisco Mobility Services-platform, de uitrol van edge-diensten een boost geven en daarbij een API-first-strategie voorop zetten. Vooral voorde applicatiepartners, de zakelijke eindklanten en de diverse service providers of operators.

Wgtwo gaat op in Cisco Networking en de deal moet eind oktober dit jaar zijn beslag krijgen. De overname is de tweede die Cisco deze maand bekend maakt. Onlangs werd ook al BGP-monitoringsspecialist Code BGP overgenomen.

Lees meer: Cisco presenteert Networking Cloud: wat is het en wat heb je eraan?