2min

Ziggo-klanten kunnen vanaf 2 oktober op een hogere internetsnelheid rekenen. Wie vanaf die datum de modem een minuut van de stroom haalt, krijgt daarna gratis een snelheidsverhoging. Doet men dat niet, dan versnelt Ziggo de internetverbinding van klanten ’s nachts in november. Daarmee hoopt het bedrijf ervoor te zorgen dat er niet nog meer klanten vertrekken.

Vorig kwartaal verloor VodafoneZiggo netto 31.000 klanten, bleek uit de eigen kwartaalcijfers in juli. In totaal draaide het een verlies van 117,4 miljoen euro. Klanten hadden een goede reden om weg te gaan: VodafoneZiggo had de hoogste inflatiecorrectie doorgevoerd op de prijzen van de abonnementen. Destijds benadrukte de provider wel dat het de uploadsnelheden voor klanten al met 40-50 procent had verhoogd sinds mei. Nu komt daar nog een algemene stijging voor alle pakketten van Basic tot Giga bovenop.

Verdubbeling voor goedkopere pakketten

Concreet krijgen de voordeligste pakketten de grootste snelheidsverbeteringen. Klanten met Basic, Start of Start XXL zien hun downloadsnelheden verdubbelen: respectievelijk 100, 200 en 400 Mbit/s in plaats van 50, 100 en 200. Complete-abonnees gaan van 400 naar 500 Mbit/s voor downloadsnelheden. Voor Max- en Giga-klanten gaat alleen de snelheid van uploads omhoog.

Een tabel met de prijzen van verschillende soorten dvr's.

De uitleg van Executive Director Consumentenmarkt Robin Kroes was als volgt: “We zijn ontzettend blij met onze klanten, daarom verhogen wij de internetsnelheden dit jaar voor de tweede keer. We blijven investeren voor onze klanten zodat zij de beste ervaring op ons netwerk hebben en soepel blijven videobellen, gamen, online shoppen, TV kijken en streamen.”

Lees ook: KPN en VodafoneZiggo verhogen de kosten van hun mobiele abonnementen