2min

Afgelopen september waren consumenten aan de beurt en nu genieten ook zakelijke klanten van Ziggo van een kosteloze verhoging van de snelheden van een aantal internetabonnementen. De kabelaar speelt daarmee in op de resultaten van een onderzoek naar de behoefte van zijn zakelijke klanten.

Uit dat onderzoek – door Ziggo zelf uitgevoerd – blijkt dat zakelijke klanten niet alleen goede service willen, maar ook een snel en betrouwbaar netwerk. Ook verwachten klanten volgens Ziggo dat het maandbedrag dat ze daarvoor moeten neertellen relatief laag is. Ziggo heeft daarom besloten de snelheden te verhogen, zonder de abonnementsprijzen te wijzigen.

John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo: “Wij nemen de need for speed van onze klanten serieus. Naast een nog snellere internetverbinding is de nieuwe 50 Mbit/s de hoogste uploadsnelheid in de zakelijke markt. Deze verbetering betekent extra tijdwinst voor de vele ondernemers die dagelijks in de cloud werken. Met deze snelheidsverhoging neemt Ziggo de volgende stap naar het ‘next generation network’, waarbij snelheden van 1 Gigabit/s mogelijk worden.”

Nieuwe snelheden

Een deel van de zakelijke abonnementen van Ziggo krijgt een nieuwe download- en uploadsnelheid. Het Complete-pakket had een downloadsnelheid van 180 Mbit/s en uploadsnelheid van 30 Mbit/s. In het nieuwe aanbod wordt dat verhoogd naar een downloadsnelheid van 250 Mbit/s en uploadsnelheid van 40 Mbit/s. Kijken we naar het Plus-pakket, zien we enkel een verandering van de downloadsnelheid, van 300 Mbit/s naar 350 Mbit/s. De uploadsnelheid blijft gelijk op 40 Mbit/s. Tot slot verandert bij het Max-pakket enkel de uploadsnelheid, van 40 naar 50 Mbit/s.

De nieuwe snelheden gelden sinds 2 oktober, maar Ziggo heeft ze om onbekende redenen deze week pas aangekondigd.