2min

Ziggo, de grootste internetprovider van Nederland, verhoogt de snelheid van een aantal van zijn abonnementen voor consumenten. De snelste abonnementen krijgen een downloadsnelheid van wel 400 Mbit/s. Daarmee krijgen in totaal 1,6 miljoen Ziggo-klanten beschikking over sneller internet.

De prijzen van de abonnementen blijven hetzelfde, op het Internet Start-pakket na, dat iets duurder wordt. Dat abonnement kost sinds 4 september 43,50 euro in plaats van 39,95 euro. Vanaf 2 oktober start Ziggo met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Dit proces neemt ongeveer vier weken in beslag. Klanten die vanaf 2 oktober eigenhandig het modem resetten, hebben vanaf dat moment ook de nieuwe snelheden.

Met deze snelheidsverhoging neemt Ziggo de volgende stap naar het ‘next generation network’, waarbij snelheden van 1 Gigabit/s mogelijk worden. Vermoedelijk denkt Ziggo daarmee beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen op de internetmarkt, waarmee steeds meer consumenten minder doen met lineaire televisie en meer doen met het internet.

Nieuwe abonnementen

Afgezien van die hogere snelheden, waarvan we overigens onderaan dit bericht een overzicht hebben, zal Ziggo volgens technologiesite Tweakers ook nieuwe abonnementen aanbieden. Het gaat om de abonnementen Internet Start + Bellen, Internet Max + bellen en Internet Compleet + bellen.

Deze abonnementen zijn straks alleen beschikbaar voor klanten die al internet of telefonie afnemen bij Ziggo. Klanten die een televisieabonnement hebben, kunnen geen gebruik maken van de nieuwe abonnementen. Prijzen zijn ook al bekend, snelheden nog niet.

  • Internet Start + bellen: 44,50 euro per maand
  • Internet Max + bellen: 52,50 euro per maand
  • Internet Compleet + bellen: 61,45 euro per maand

Hogere snelheden

Dan nog de nieuwe snelheden:

  • Internet Start: was 40 Mbit/s, blijft 40 Mbit/s
  • Internet Complete: was 150 Mbit/s, wordt 200 Mbit/s
  • Internet Max (legacy): was 200 Mbit/s, wordt 250 Mbit/s
  • Internet Max: was 300 Mbit/s, wordt 400 Mbit/s