2min

Tags in dit artikel

, , , ,

IBM heeft besloten vanaf 2024 de prijzen van al zijn clouddiensten te verhogen. Opvallen hierbij is dat tussen verschillende regio’s grote verschillen bestaan voor het IaaS-portfolio van het bedrijf.

IBM verhoogt bijna overal de prijzen per 1 januari 2024 de prijzen van zijn clouddiensten. Het gaat hierbij om alle IaaS- en PaaS-diensten die de cloudprovider levert. Voor de IaaS-datacenterdiensten geldt dit voor de bare metal servers, virtual server instances, file en block storage en netwerkinfrastructuur die IBM aanbiedt.

Ook de Classic-, de VPC-oplossingen en Cloud Object Storage krijgen met een prijsverhoging te maken, hoewel dat voor laatstgenoemde alleen in de regio São Paolo geldt. Verder gaat de prijs van Accelerated Archive storage en Deep storage omhoog met respectievelijk 25 en 26 procent.

Geen prijsverhogingen voor IBM IaaS worden doorgevoerd voor Power Systems, Virtual Server, software van andere leveranciers of bandbreedte.

Groot verschil tussen IaaS-regio’s

Opvallend is dat voor het IaaS-aanbod van IBM per regio grote verschillen bestaan betreffende de prijsverhogingen per 1-1-2024. Zo gaan de prijzen in verschillende Amerikaanse regio’s, Chennai, India en Sydney, Australië niet omhoog, terwijl dat wel gebeurt voor de regio’s in andere werelddelen.

In Amsterdam stijgt de prijs bijvoorbeeld met 2.9 procent, in Londen met 5,6 procent, Parijs en Frankfurt 5,5 procent, Osaka, Singapore en Tokio met 6,3 procent en in São Paulo zelfs met 7,3 procent.

IBM heeft niet uitgelegd waarom sommige regio’s niet te maken hebben met de prijsverhoging.

Een tabel met het aantal personen op elke locatie.

Hogere IBM PaaS-prijzen

Voor de PaaS-oplossingen en -toepassingen gaan de prijzen met 3 procent omhoog voor:

  • {{site.data.keyword.containershort}} and {{site.data.keyword.redhat_openshift_notm}};
  • Alle securitydiensten;
  • Alle oplossingen rondom IBM Cloud databases;
  • {{site.data.keyword.messagehub}};
  • {{site.data.keyword.cloudant_short_notm}};
  • {{site.data.keyword.sqlquery_short}}.

IBM is niet de enige tech- en cloudgigant die voornemens is de prijzen van zijn diensten in het komend jaar te verhogen. Ook Salesforce, Microsoft en Cloudflare zijn dit van plan. AWS verhoogde onlangs de prijzen voor het gebruik van IPv4-adressen.

Lees ook: Prijsverhogingen maken de al slechte basis van Salesforce verder kapot