1 min

Akamai opent een nieuwe Core Compute-regio in Amsterdam. Hiermee wil de aanbieder van een gedistribueerd cloudnetwerk klanten in de regio Noordwest-Europa van betere connectiviteit voorzien.

Voor Amsterdam is gekozen omdat zich hier de op één na grootste internet exchange ter wereld, de AMS-IX, bevindt. Bovendien vormt de locatie een uitbreiding op de eerdere Core Compute-locatie van de cloudconnectiviteitsleverancier in Stockholm.

Minder latency en meer schaalbaarheid

Akamai is graag aanwezig in de buurt van data-intensieve verbindingspunten om klanten betere connectiviteit en eindervaringen te kunnen bieden, zoals minder latency en schaalbaarheid.

De cloudconnectiviteitsleverancier biedt een gedistribueerde en gedecentraliseerde architectuur. De diensten zijn door lage latency en hoge schaalbaarheid vooral geschikt voor workloads die hoge prestaties vereisen, zoals streaming, media, gaming en e-commerce.

De diensten maken verder deel uit van Akamai’s Connected Cloud gedistribueerde edge- en cloudplatform voor clouddiensten, security en content delivery.

Binnenkort worden nog meer regio’s geopend, geeft Akamai aan.

Lees ook: Akamai werkt verder aan Connected Cloud met Frans datacenter