1 min

Fujitsu gaat zijn public cloudcaciviteiten, tot nu ondergebracht in Fujitsu Cloud Technologies, volledig binnen zijn overkoepelende techconcern onderbrengen. Dit maakte de Japanse techgigant onlangs bekend.

Fujitsu wil zijn public cloudaanbod één geheel laten vormen met zijn diverse diensten. Tot nu toe werd dit aanbod via Fujitsu Cloud Technologies aangeboden.

Het doel van deze ‘stroomlijning’ is dat de Japanse techgigant klanten op deze manier een beter aanbod kan bieden van verbeterde en geïntegreerde public clouddiensten die beter op hun zakelijke behoeftes zijn afgestemd.

Concurrentiepositie verbeteren

Daarnaast moet de integratie er ook van zorgen dat Futjisu op het gebied van public clouddiensten kan blijven meeconcurreren met andere techbedrijven.

De techgigant wil hiervoor naar eigen zeggen de laatste technologie rondom public clouddiensten implementeren voor het “vergroten van de transparantie en security en betrouwbaarheid.” Dit moet gebeuren via het combineren van de bestaande public clouddiensten met de service delivery-functionaliteit voor grote bedrijven.

Aanbod Fujitsu public clouddiensten

Het public cloudaanbod van Fujitsu bestaat onder meer uit Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS)-diensten, hosting services, email-as-a-service, en back-enddiensten voor mobiele applicaties.

De integratie is eigenlijk een interne fusie tussen bedrijfsonderdelen, zodat geen verdere financiële details bekend zijn gemaakt. Fujitsu deed de aankondiging aan de vooravond van zijn meest recente cijfers over het eerste halfjaar van 2023.

Lees ook: Fujitsu stopt productie en verkoop PC’s, notebooks en workstations in Europa