1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Fujitsu zal afscheid nemen van zijn PC-business in Europa. De algemeen terugvallende verkoopcijfers van laptops en desktops, maken de zaken oninteressant.

Fujitsu produceert vanaf april 2024 geen PC’s, notebooks, workstations en andere toebehoren meer in Europa. De verkoop komt ook tot een einde. Het Japans bedrijf belooft de garantie- en onderhoudsverplichtingen voor alle Client Computing Devices (CCD)-producten wel te zullen naleven. Onderdelen blijven nog vijf jaar beschikbaar. Dat meldt het Duitse IT-Business op basis van een interview.

Het besluit werd genomen nu de verkoopcijfers van desktops en laptops terug op het normale niveau komen. Tijdens de pandemie zorgde het verplicht thuiswerken voor recordcijfers en daar profiteerde Fujitsu van mee, ondanks dat het bedrijf al moeite had zijn PC-business te financieren. Het was eerder om die reden al een joint venture aangegaan met Lenovo.

Groene insteek

Niet alle divisies sluiten echter, alles rond datacenterproducten blijft bestaan. De focus komt te liggen op platformgerelateerde datacentertechnologieën en on-premises infrastructuurdiensten. Het partnerprogramma zal eveens in dezelfde richting evolueren. Dat ligt in lijn met een breder doel dat Fujitsu vooropstelt: duurzaamheid door middel van digitale innovatie.

Vorig jaar interviewden we Davy van Iersel, managing director van Fujitsu Nederland. Toen werd ook al duidelijk dat het bedrijf in de toekomt meer wil inzetten op duurzaamheid. Vanaf 2030 wil het bedrijf verschillende oplossingen aanbieden die bij dit thema aansluiten.

Lees ook: Fujitsu is op het eerste gezicht een beetje een vreemde IT eend