1 min

Momentum, een wereldwijde MSP voor telecom- en collaborationdiensten, neemt het Nederlandse Horizon Telecom over. Hiermee breidt Momentum zijn dienstenaanbod uit en maakt het zijn entree in Europa.

Met de overname krijgt Momentum met Horizon Telecom een wereldwijde aanbieder in handen voor telecom- en collaborationdiensten. Het aanbod van de Nederlandse MSP richt zich op telecom-as- a-servicediensten op carrier-neutrale wijze.

Activiteiten Horizon Telecom

Horizon Telecom werkt hiervoor samen met ongeveer 1.400 partners waarvan klanten de producten en diensten kunnen afnemen.

Daarnaast beschikt het Nederlandse bedrijf onder meer over een eigen Network Operations Center, een eigen Global Voice-platform en een geavanceerde portal waarmee klanten al hun afgenomen diensten kunnen beheren.

Strategische zet

Momentum zelf wil met de overname, naar eigen zeggen, vooral het eigen aanbod verder uitbreiden. Denk daarbij onder meer aan het faciliteren en migreren van klanten naar zakelijke communicatiediensten, MS Teams, SD-WAN-omgevingen en beheerde netwerkoplossingen.

Ook kan door de overname van Horizon Telecom Momentum nu wereldwijd in 72 landen vervangingen voor traditionele PSTN-diensten aanbieden en telefoonnummers in meer dan 150 landen. Hiermee levert de telecom- en collaboration MSP dan een werelddekkende telefonieservice.

Verder fungeert de overname van het Nederlandse bedrijf voor Momentum als een strategische eerste stap op de Europese markt. Vanuit Nederland wil de MSP zich verder in Europa uitbreiden.

Horizon Telecom blijft onder dezelfde naam opereren. De bedrijfstop gaat tegelijkertijd ook het Europese management van Momentum vormen.

Lees ook: ITQ vergroot met overname Cam IT Solutions aanwezigheid in de zorg