2min

Tags in dit artikel

, ,

Het gaat niet zo heel erg goed in de game-industrie. Nadat gisteren EA al met slecht nieuws kwam over haar kwartaalcijfers komt ook Activision Blizzard met een minder florissante verwachting voor het komende kwartaal. Het vierde kwartaal werd met verliezen afgesloten waaronder een afwaardering van activa met 240,9 miljoen dollar.

"Er zijn een hoop onzekerheden gaande in de markt en helaas treft het voor een groot deel de markten waarin wij opereren(…)". Aldus Activision’s CEO Bobby Kotick.

CEO Bobby Kotick

In het laatste kwartaal boekte de game-producent van onder andere "Guitar Hero" en "World of Warcraft" een verlies van 286 miljoen dollar. Per aandeel is dat ongeveer 23 dollarcent wat een daling is ten opzichte van een jaar geleden toen er ook al 5 dollarcent per aandeel verlies werd geleden. Zonder afschrijvingen of andere afboekingen steeg de winst per aandeel wel van 31 naar 49 cent.

De opbrengsten daalden met 5% naar 1,56 miljard dollar maar steeg met 6,5% wanneer we hier de uitgestelde opbrengsten bij zouden tellen. Om de dalende trend tegen te gaan probeert het bedrijf de kosten zoveel mogelijk te drukken. Het probeert bovendien haar aandeel in Europa en de VS te vergroten omdat het nog steeds last heeft van terugval in de consumentenbestedingen.

Activision verwacht dat in het eerste kwartaal een winst geboekt zal worden van 2 cent per aandeel exclusief uitgestelde opbrengsten van 525 miljoen dollar. De verwachtingen lagen echter hoger op 8 cent per aandeel met een uitgestelde opbrengsten van 740,9 miljoen dollar.