1 min

Tags in dit artikel

,

Al drie jaar op rij weet Alcatel-Lucent alleen maar rode cijfers te produceren. Het telecombedrijf heeft voor 2010 de operationele doelstelling naar beneden toe afgeschaald. Het Frans-Amerikaanse concern blijft het slachtoffer worden van de dalende vraag naar telecommunicatie-apparatuur en de wereldwijde economische crisis.

Ondanks de slechte berichten houdt CEO Ben Verwaayen de moed erin. De CEO wist redelijk optimistisch te vertellen dat 2011 een jaar zal worden met alleen maar winst. "We bewandelen het pad van het driejarig herstel", aldus Verwaayen. "In 2011 zal ons missie afgerond zijn".


Alcatel-Lucent draaide een verlies van €524 miljoen in 2009 wat nog weinig was in vergelijking met een jaar eerder toen er €5,22 miljard verlies werd gedraaid. In 2008 moest het bedrijf grote afwaarderingen doen en moesten vele kosten in verband met het samengaan van Alcatel met Lucent op de balans worden opgenomen. De omzet daalde met 11% tot €15,6 miljard mede door dalende investeringen in de telecomsector.

Dit jaar moet het begin worden van een winstgevend 2011. Onder andere toenemende vraag naar materiaal in de VS, China en India en een grote deal met AT&T moet Alcatel-Lucent weer uit de rode cijfers krijgen.