1 min

Nokia heeft bekendgemaakt dat het toestemming heeft ontvangen van de Franse autoriteiten om Alcatel-Lucent over te nemen voor 15,6 miljard euro. Daarmee zijn alle bezwaren weg en kan Nokia beginnen met het samenvoegen van de bedrijven, op 14 januari moet de bedrijven al centraal worden aangestuurd, zodat de overname is afgerond.

Nokia lijkt haast te hebben want het heeft het tempo er flink in zitten. Vandaag is bekendgemaakt dat het toestemming heeft ontvangen van de Franse autoriteiten, nadat de Europese en Amerikaanse toezichthouders al toestemming hadden gegeven. Nokia wil de bedrijven op bestuursniveau voor 14 januari samenvoegen en de overname afronden.

Daarna zal worden gekeken hoe de bedrijven verder kunnen worden geïntegreerd op andere levels. Nokia wordt met deze overname in eens een grote concurrent van Ericsson en Huawei. Daarnaast kan het bedrijf door zijn grotere omvang beter concurreren en een beter aanbod bij klanten neerleggen. De telecomproviders zijn waarschijnlijk de grote winnaars van deze overname, om de concurrentie tussen Nokia, Ericsson en Huawei flink gaat toenemen.

Nokia zou op dit moment 79 procent van de aandelen in Alcatel-Lucent bezitten. Het bedrijf zou van plan zijn om de overige aandelen ook te gaan opkopen tot het 95 procent van de aandelen in handen heeft. Op dat moment kan het de overige aandeelhouders eruit werken.