2min

Vertiv gaat de productiecapaciteit de komende twee jaar verdubbelen. Men doet dit om de grote vraag naar de eigen producten vanuit de datacentermarkt te beantwoorden. Deze toename komt voort uit de explosieve groei van het wereldwijde dataverkeer.

Vertiv heeft al langer zijn productiecapaciteit voor het leveren van stroomvoorzieningen aan datacenters weten op te schalen. Daarbij ging het vooral om schakelapparatuur, busways en geïntegreerde modulaire oplossingen.

Onder meer heeft Vertiv dit gerealiseerd door de overname van E+I Engineering in 2021 en PowerBar Gulf. Deze aankopen heeft de leverancier het afgelopen jaar duizend banen extra opgeleverd.

In de afgelopen twee jaar steeg de productiecapaciteit van Vertiv met meer dan 100 procent. Dit kwam onder meer door het openen van nieuwe productielocaties en het opvoeren van de capaciteit op bestaande locaties.

Opschalen productiecapaciteit tot 2025

Vertiv kondigt nu aan deze capaciteit tot 2025 nog verder te willen opschalen en te verdubbelen. In het bijzonder gaat het hierbij om de productie van schakelapparatuur, busways en IMS-oplossingen. Andere oplossingen waarvan de productiecapaciteit wordt opgevoerd, zijn warmtebeheer en prefab modulaire oplossingen.

Tip: Houten datacenters in opmars; Vertiv komt met prefab TimberMod

 Deze schaalvergroting moet plaatsvinden in kerngebieden en -locaties. Meer specifiek zijn dit de Vertiv-productielocaties in South Carolina (Verenigde Staten), Mexico, Slowakije, de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland en Noord-Ierland.

Opkomst AI medeoorzaak toegenomen vraag

De extra productiecapaciteit wordt vooral ingezet voor colocatie-aanbieders, hyperscalers en AI-/HPC-toepassingen. Vertiv ziet dat de vraag naar het eigen aanbod vooral groeit bij datacenter-aanbieders.

Hiermee willen deze aanbieders tegemoet komen aan de explosieve groei van het dataverkeer door onder meer de grote vraag naar AI-toepassingen bij datacenters.

Lees ook: Vertiv breidt koelingsaanbod uit met overname CoolTera