Na de officiële aankondiging van Apple’s iPad gaat nu het gerucht de ronde dat het apparaat vanaf deze week te pre-orderen is. Bij de aankondiging gaf Steve Jobs aan dat de levering van de iPad eind maart van start zou gaan, waar de 3G-modellen een maand later in de winkels zouden liggen.

Volgens meerdere bronnen zou de iPad later deze week in de Verenigde Staten te pre-orderen zijn. Dit zou betekenen dat de pre-orders een maand voor de officiële leveringsdatum beginnen. De pre-orders zouden onder andere dienen als indicatie voor hoeveel voorraad er beschikbaar moet zijn in de winkels. Volgens bronnen zou de mogelijkheid bestaan om vanaf 25/26 februari een pre-order te plaatsen in de online Apple Store.

Volgens ipadplanet.nl waren in Noorwegen al twee Apple-resellers begonnen met het accepteren van pre-orders, maar zouden deze, door overweldigend succes, hier noodgedwongen mee gestopt zijn.


Om het gerucht een beetje bij te staven alvast een veelbelovende quote:

"De manager van de winkel gaf ons een korte briefing voor de komende iPad-lancering en vertelde dat het mogelijk zou zijn voor klanten om het apparaat te pre-orderen en te reserveren. Apple heeft dit nog niet aangekondigd of in beweging gezet. Ze wachten op het goede moment, zodra alles goedgekeurd is."