min

Tags in dit artikel

, , ,

In een interview met The Wall Street Journal laat Mark Zuckerberg, oprichter van de Amerikaanse sociale netwerk website Facebook, weten geen haast te hebben. Hiermee bedoeld ‘Zuck’ zoals hij op Facebook ook wel genoemd wordt dat een beursnotering van Facebook, op het moment, geen grote prioriteit heeft.

In het donderdag gepubliceerde interview staat dat Facebook dit jaar een omzet tussen de 1,2 en 2 miljard dollar zal behalen. Facebook heeft meer dat 400 miljoen gebruikers. Vrijwel iedereen in Sillicon Valley en op Wall Street zijn het erover eens dat als de 25-jarige Amerikaan met zijn bedrijf naar de beurs gaat, hij wel is de rijkste twintiger te wereld zou kunnen worden.

De CEO staat bekend als een veeleisende baas, leeft in een bescheiden huis en loopt vaak naar zijn werk. Hij wil graag de controle houden over Facebook, zowel in creatieve als financieel opzicht. Dit zou een van de redenen zijn dat hij geen haast heeft om naar de beurs te gaan, waarna hij meer verantwoording zou moeten afleggen.