2min

Tags in dit artikel

, , ,

AWS heeft een promotie lopen voor VMware Cloud on AWS-gebruikers. Wie 80 of meer VM’s migreert van dit platform naar AWS, krijgt 400 dollar aan credits per VM. Voor 40 tot 79 VM’s is het aanbod 200 dollar per VM.

De promotie loopt tot 31 december 2024 en betreft migraties richting Amazon EC2. Met de migratie belooft AWS “geoptimaliseerde prestaties, verbeterde security, betrouwbare operaties en significante kostenreducties” te bieden. Het aanbod geldt alleen voor klanten die elke VM ten minste 720 uur laten draaien na de migratie.

De wegen scheiden

De AWS-aankondiging is een teken aan de wand voor de VMware Cloud on AWS-dienst. Hoewel deze service nog bij VMware/Broadcom aangeboden wordt, is de dienst al geen optie via AWS zelf meer. De promotiedeadline van 31 december 2024 is officieel geen einddatum, maar we mogen verwachten dat de dienst op den duur verdwijnt. Dat melden bronnen eveneens tegenover The Register.

VMware Cloud on AWS is een gezamenlijk project van VMware en AWS. Het werd medio 2017 aangekondigd tijdens VMworld te Las Vegas en beloofde het beste van beide diensten te combineren. De belofte was dat alle software en services op een eenvoudige manier op en af te schalen zouden zijn via on-prem of met de public cloud. Daarmee konden gebruikers profiteren van de hybrid cloud, waarbij diensten altijd konden migreren naar de best passende IT-omgeving. Toenmalig VMware-CEO Pat Gelsinger (nu Intel-CEO) stelde dat alle functionaliteit van vSphere door de samenwerking op AWS belandde. Verschillende features werden door de jaren heen toegevoegd, maar de maanden vóór de definitieve Broadcom-acquisitie in november 2023 waren al relatief stil.

VMware zelf migreert ook

Onder het Broadcom-bewind verhuist VMware zelf ook, bleek uit een aankondiging begin april. VMware-workloads worden overgeheveld naar Google Cloud; het gaat daarbij om zowel klantgerichte oplossingen als VMware’s interne tools. Kortom: de wegtrekkende beweging van AWS is al weerspiegeld door VMware.

Daarbij ligt de focus nadrukkelijk op VMware Cloud Foundation, niet VMware Cloud. Sinds de overname door Broadcom is het portfolio van VMware dan ook fors uitgedund, met VCF als centraal product die allerlei oplossingen bundelt die voorheen los aan te schaffen waren. Dat heeft geleid tot veel ergernis bij klanten, hoewel het voor sommigen van hen wellicht voordelig uit kan pakken volgens Broadcom.

Lees ook onze liveblog over Broadcom/VMware: Liveblog Broadcom/VMware: AWS komt met aanbod voor migratie vanuit VMware