Red Hat paait VMware-klanten met korting voor migratie

Red Hat paait VMware-klanten met korting voor migratie

Red Hat maakt verschillende migratiediensten tijdelijk goedkoper voor VM-implementaties. VMware-klanten die wensen weg te trekken, kunnen tot 31 augustus van de promotie gebruikmaken.

De diensten met korting zijn de Virtualization Migration Assessment (GPS-OVA) en een bundel van virtualisatietrainingen en -certificaties met examen DO317.

VMware wordt niet met naam en toenaam genoemd, maar de bedoeling achter het initiatief is duidelijk. “De diensten […] zijn bedoeld om bedrijven te helpen met migratieplanning wanneer ze willen afstappen van legacy-virtualisatieleveranciers en IT-teams willen bijscholen om VM’s te beheren met Red Hat-technologieën.”

Modernisatie

Kevin Sherry, VP Global Services bij Red Hat, benoemt ook dat de recente opschudding in de VM-markt (lees: de overname van VMware door Broadcom) organisaties tot een herevaluatie van hun virtualisatiestrategie drijft. “Red Hat werkt actief samen met onze klanten om hun bestaande Red Hat-footprint te adviseren en uit te breiden om deze migratie en andere moderniseringsinitiatieven te ondersteunen.” Sherry kijkt ernaar uit om met meer partijen om de tafel te gaan om hun strategische roadmap op dit gebied te bespreken.

Migratiediensten

Wie van de promotie gebruikmaakt, krijgt een aardig pakket aan migratiediensten. Dat begint bij Red Hats Virtualization Migration Assessment, een set aan on-site workshops die twee weken tijd kost. Deze workshops hebben als doelstelling om het ontwerp van de IT-infrastructuur te herzien, risico’s in kaart te brengen en een plan te schetsen om de Red Hat-oplossingen operationeel te krijgen.

Wie van deze dienst gebruikmaakt en vervolgens software als Red Hat OpenShift Kubernetes Engine en het Ansible Automation Platform aanschaft, krijgt de migratiedienst praktisch gratis. Dit omdat klanten de kosten van de assessment terugbetaald krijgt in credits voor abonnementen.

De trainingen en certificaten zijn op een andere manier voordelig gemaakt. Tot 31 augustus is de de managementcursus voor VM’s in Red Hat OpenShift 70 procent goedkoper dan de lokale adviesprijs.

Niet de enige

Daar waar Red Hat Services nu inspeelt op de VMware-prijsverhogingen, waren andere partijen de IBM-dochter al voor. Zo introduceert Scale Computing zichzelf op de eigen hoofdpagina als een “industry leading VMware-alternatief” en gaat Nutanix prat op grote advertentiecampagnes die klanten vragen of ze niet moe zijn van alle VMware-tumult.

De boodschap is duidelijk: trekt u alstublieft z.s.m. weg bij VMware en kom bij ons. Hoewel vele klanten dat wellicht zouden willen, is dat meermaals niet realistisch. Immers zit VMware veelal vastgeplakt tussen allerlei business-critical diensten die niet zomaar met een ‘rip & replace’ naar behoren zullen blijven werken.

Hoe dan ook zal Broadcom tevreden zijn met de VMware-aanwinst. Significante kostenreducties compenseren de gedaalde omzet vooralsnog ruimschoots, bleek uit een earnings call deze week.

Lees hierover: VMware-omzet daalt met 600 miljoen, maar Broadcom is hoopvol