1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens Google’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering heeft Google’s CEO Eric Schmidt bekend gemaakt dat er ongeveer 65.000 Android-toestellen per dag worden verkocht. Het door Google ontwikkelde open-source Android-besturingssysteem wordt gebruikt in 34 mobiele apparaten, te koop in 49 landen.

"Het lijkt erop dat Android de eerste of tweede speler in de mobiele telefoniemarkt wordt", voorspelt Schmidt. Schmidt gaf daarnaast aan dat het aantal verkochte Android-toestellen volgens de cijfers van Google een relatief laag aantal is vergeleken met de berichten uit de blogosfeer.

De verkoop van meer dan 2 miljoen Android-toestellen per maand nadert de afzet van concurrent Apple. Apple verkocht 8,75 miljoen iPhones in het eerste kwartaal. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD zijn er in het eerste kwartaal van 2010 zelfs meer Android-toestellen verkocht dan iPhones. Android-toestellen zouden goed zijn voor 28 procent van de totale verkoop van smartphones, de iPhone voor 21 procent en het Canadeze Research in Motion, ontwikkelaar van de populaire Blackberry, voor 36 procent.