Afgelopen dinsdag zijn de nieuwe websites van de Britse kranten The Times en The Sunday Times gepresenteerd. Vanaf eind juni zullen lezers moeten gaan betalen om toegang te krijgen tot de content van de websites.

Op het moment is er nog één website voor de digitale versies van de twee kranten, timesonline.co.uk, binnenkort zullen deze opgesplitst worden. Rupert Murdoch, eigenaar van de twee kranten, liet in augustus vorig jaar al weten dat hij wou gaan vragen voor toegang tot al zijn nieuwssites.

The Times en The Sunday Times zullen de eerste kranten in Groot-Brittannië zijn die geld gaan vragen voor toegang tot hun websites.
De Financial Times laat lezers al betalen voor toegang tot bepaalde artikelen. The Wall Street Journal, ook eigendom van Murdoch, is momenteel de enige Amerikaanse krant waarvoor lezers moeten betalen voor volledige toegang tot alle artikelen. Ook de New York Times kondigde in januari aan dat ze aan het begin van 2011 een betaalmodel zullen introduceren voor het lezen van de digitale versie van de krant.

Voor eenmalige toegang tot thetimes.co.uk en thesundaytimes.co.uk zullen lezers een bedrag van 1,20 euro moeten neerleggen, om de krant een hele week in te zien wordt het dubbele bedrag gerekend.