De Britse krant The Times heeft zijn oude website opgeheven, de nieuwe websites die in mei werden gepresenteerd zullen het overnemen. Op het moment is de toegang tot de website nog gratis, maar dit zal van korte duur zijn.

Bezoekers die nu naar de oude website, timesonline.co.uk, surfen wordt automatisch doorgestuurd naar één van de nieuwe websites. Thetimes.co.uk en thesundaytimes.co.uk zijn beide onderdeel van uitgeverij News Corp. van Rupert Murdoch. Murdoch gaf vorig jaar al aan geld te willen gaan vragen voor toegang tot zijn kranten. Kwaliteitsjournalistiek zou niet gratis kunnen zijn, zo stelt hij.

Momenteel moet men zich al registreren om toegang te krijgen tot de inhoud van de websites, hetgeen wat op het moment nog gratis is. Iedereen kan gebruik maken van een gratis proefritje, maar zal uiteindelijk moeten betalen. Waarschijnlijk zal aan het eind van deze maand betaald moeten worden voor toegang tot de artikelen.

The Times en The Sunday Times zullen de eerste kranten in Groot-Brittannië zijn die geld gaan vragen voor toegang tot hun websites. De Financial Times laat lezers al betalen voor toegang tot bepaalde artikelen. The Wall Street Journal, ook eigendom van Murdoch, is momenteel de enige Amerikaanse krant waarvoor lezers moeten betalen voor volledige toegang tot alle artikelen. Ook de New York Times kondigde in januari aan dat ze aan het begin van 2011 een betaalmodel zullen introduceren voor het lezen van de digitale versie van de krant.