2min

De man die claimt in het bezit te zijn van 84 procent van Facebook op basis van een contract zegt dat hij over meer bewijs beschikt.

Naast het veelbesproken contract, op grond waarvan Ceglia eigenaar zou zijn van 84 procent van het bedrijf achter het grootste sociale netwerk ter wereld, zou de man beschikken over additioneel bewijs.

Ceglia zei in een interview met Bloomberg dat hij naast het contract in het bezit is van e-mails. "We hebben één jaar lang met elkaar gemaild."

Op de vraag waarom hij zo lang gewacht heeft met de claim zei Ceglia dat hij het contract "vergeten was". Het contract zou boven water gekomen zijn nadat hij gearresteerd was op grond van fraude en op zoek was gegaan naar ongerelateerde papieren.

Seglia werd gearresteerd en later volgde er een rechtszaak op basis van klachten van klanten. De man heeft een bedrijf die houten pellets verkoopt, en zou volgens eigen zeggen niet hebben kunnen voldoen aan de orders van klanten door technische problemen.

Zuckerberg zou het contract ondertekend hebben toen hij achttien was, en codeerwerk deed voor StreetFax, een bedrijf dat Ceglia toentertijd van de grond probeerde te krijgen.

Lisa Simpson, een advocate voor Facebook, zei op 20 juli in de rechtbank dat Zuckerberg een contract met Ceglia had getekend, en ook voor Ceglia gewerkt zou hebben in 2003.

Wat Zuckerberg echter niet gedaan zou hebben is het ondertekenen van een contract met betrekking tot een aandeel in Facebook. Simpson beargumenteerde dat Zuckerberg geen aandeel aan Ceglia gegeven zou kunnen hebben in een project dat hij pas een jaar later ontwierp.